Informatii site

Membri : 24
Conţinut : 45
Link-uri web : 6
Număr afişări conţinut : 67516

Stiri de pe www.edu.ro

www.edu.ro :: noutati
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului

Stiri didactic.ro

Stiri Didactic.ro
 • Proiect national "Dacă noi am fii planeta albastră!"
  Liceul Tehnologic Anghel Saligny organizează concurs de ecologizare a mediului înconjurător la care pot participa toți copiii dar și cadre didactice din învățământul preșcolar,școlar și gimnazial.Ultima dată de înscriere este 16 Noiembrie 2014.
 • Manifestare judeteana "De la Sfântul Andrei, la Sfântul Nicolae", ed. VI
  Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Şcoala Gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza" Constanţa vă invită la manifestarea judeţeană: "De la Sfântul Andrei, la Sfântul Nicolae". Manifestarea conţine două acţiuni distincte: manifestarea (care se adresează participanţilor de ciclul primar şi gimnazial din judeţul Constanţa, sub coordonarea profesorilor de religie - în formula iniţială a concursului, cu mici modificări) şi concursul judeţean (care se adreseză tuturor elevilor români). Vă aşteptăm! P.S. În cadrul etapei judeţene se va face şi premierea participanţilor de la ediţia anterioară. Cu prietenie, Prof. Alina - Maria Vâlcu
 • CONCURS NAŢIONAL DE CREAŢIE PLASTICĂ ,,BUCURIA CRĂCIUNULUI” EDIŢIA a II a DECEMBRIE, 2014
  Concursul se adresează copiilor din învăţământul preşcolar şi primar. Se vor acorda elevilor premiile I, II, III, premii speciale, menţiuni şi diplome de participare. Costurile taxei de participare includ cheltuieli de realizare a diplomelor, expoziţiei de lucrări. Lucrările expediate nu sunt returnabile. Vor fi descalificate lucrările : • care nu sunt însoțite de fișa de înscriere; • care nu respectă tema propusă; • în care se observă intervenția adulților; * Picturile/ colajul – format A4, tehnici de lucru la alegere. * Felicitările – format A5, suport cartonat, tehnica de lucru la alegere. Picturile, colajele, felicitările vor avea pe verso (dreapta-jos) o etichetă care trebuie să cuprindă : Numele şi prenumele elevului/ei Grupa / Clasa Şcoala Cadru didactic coordonator Titlul lucrării Secţiunea la care se înscrie  Lucrarile se trimit în plic pe adresa grădiniţei: GRĂDINIŢA CU P.P. NR. 5 STR. ECATERINA TEODOROIU NR 1 A LOCALITATEA ROMAN, JUD. NEAMŢ ( PENTRU CONCURS)  Termenul limită de trimitere a lucrărilor: 10 decembrie 2014 ( data postei)  Afişarea rezultatelor: 25 ianuarie 2015  Expedierea diplomelor: 01 februarie 2015  Fişa de înscriere se trimite în plicul cu lucrările(obligatoriu) şi pe adresa de mail a concursului.talmaciuangela@yahoo.com
 • Concurs Interjudețean ”Legendele și basmele...copiilor”
  Concursul își propune să ajute elevii să (re)descopere farmecul lecturii de plăcere și să înțeleagă mai bine trăsăturile basmelor și legendelor, prin crearea propriilor lucrări.
 • Simpozion Național ”Importanța lecturii în procesul instructiv educativ”
  Școala Gimnazială Nr. 6, Rm. Sărat, județul Buzau, organizează în cadrul proiectului educațional ”O carte citită, o lume descoperită”, Simpozionul Național ”Importanța lecturii în procesul instructiv-educativ”, Ediția I,
 • CONCURS DE CREAŢIE ARTISTICO-PLASTICĂ
  PROIECT-CONCURS PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNTUL PRIMAR ŞI PREŞCOLAR
 • Concursul National "Asa a fost la Unire!"
  Concursul National "Asa a fost la Unire" in anul scolar 2014-2015 se afla la editia a V-a; SECŢIUNI: a) Creaţii artistico-plastice (desene, picturi, colaje) - pentru elevi; b) Prezentări Power-Point (legate de momentul Marii Uniri); c) Înregistrări video pe tema Marii Uniri. Concursul se va finaliza cu o expozitie a lucrarilor elevilor si un CD cu ISBN ce va cuprinde toate materialele participante. Nume proiect: Proiectul National "IN UNIRE STA PUTEREA" Organizatori: Scoala Gimnaziala "Alexandru Ioan Cuza" Braila Condiţii de participare: a) concursul se organizeaza pe categoriile de vârstă: - 6/7 ani (clasele pregatitoare si clasele I); - 8/10 ani (clasele II – IV); - 11/15 ani (clasele V-VIII); b) este cu participare indirectă; c) participanţii vor primi diplome. Perioadă înscriere: 05.01.2015 - 15.01.2015 Perioadă desfăşurare: 19.01.2015 - 27.02.2015
 • Simpozion Judeţean
  Simpozionul are drept scop valorificarea experienţelor pozitive din activitatea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar privind modul de introducere a istoriei Gorjului în activitatea desfăşurată cu elevii . Obiective : • Realizarea de referate şi comunicări ce vizează istoria Gorjului ; • Realizarea unui schimb de experienţă între unităţile de învăţământ ; • Publicarea lucrărilor ştiinţifice , a referatelor şi proiectelor într-o revistă ; • Promovarea exemplelor de bune practice educaţionale Secţiuni - Secţiunea I : "Obiceiuri şi tradiţii gorjeneşti"( referate şi eseuri ) - Secţiunea II : "Ne mândrim cu ei…..gorjeni de seamă…"( referate şi eseuri ) - Secţiunea III : Aspecte concrete ale introducerii istoriei Gorjului în activitatea educativă . ( elaborarea de proiecte educaţionale şi planificări pentru discipline opţionale ) Grup ţintă : cadrele didactice din învăţământul preuniversitar
 • Simpozion National
  Ideea proiectului a plecat de la necesitatea stimulării interesului pentru lectură în contextul actual al REFORMEI în educaţie.În acelaşi timp ,această idee a fost un răspuns la nevoia de comunicare şi împărtăşirea experienţei pozitive , dobândite de-a lungul anilor ,de cadrele didactice implicate în derularea activităţilor proiectului. Considerăm absolut necesară prezenţa CĂRŢII în viaţa copiilor, având în vedere valenţele ei formative. În şcoală , sub îndrumarea atentă a cadrelor didactice ,drumul parcurs de copil spre carte şi trezirea dragostei pentru lectură sunt uşurate de specificul activităţilor , de multitudinea ocaziilor în care este folosită cartea ,de întâlnirea cu teatrul , cu audiţiile , cu abonamentul la revistele pentru copii.Cu ajutorul dascălului ,elevul însetat de cunoaştere ,curios ,analitic ,dornic de noutate ajunge să transforme cartea într-un prieten adevărat.
 • Concurs-Toamna ruginie, Ediția II
  Concurs de toamnă,fără taxă,ultima zi de înscriere, 17 noiembrie 2014
Gimnaziul “Florea Bogdan” actualitate si perspectiva
Marţi, 07 Decembrie 2010 09:40

       Dintre scolile din municipiul Reghin , Gimnaziul “Florea Bogdan “ figureaza drept cea mai tanara unitate de invatamant , fiintand din 1982.

        Constructia cartierului Iernuteni , unul dintre cele mai mari la acea vreme din oras , facea necesara aparitia acestei scoli .

       Greutatile inerente oricarui inceput sau compensate cu   sprijinul I.S.J. Mures , prin preluarea unor materiale de la fosta Scoala Generala nr. 1  sau Liceul industrial nr. 1 din acea vreme , dar , mai ales , prin straduinta si staruinta celor ce si-au desfasurat activitatea in scoala.

       In acest moment unitatea este una ce corespunde standardelor unui invatamant modern , de calitate , eficient : 20 sali de clasa , 2 laboratoare cu camere de preparare , cabinet de informatica , corp de biblioteca , birouri , centrala termica proprie , 3 grupuri sanitare , corp al atelierului scolar , cabiente specializate (matematica , limba si literatura romana , limba maghiara , folclor , istorie , limba franceza , muzica ). prin atribuirea numelui de Gimnaziul “Florea Boodan”. Astfel, numele scolii avea sa fie pentru totdeauna legat de o personalitate marcanta a culturii si invatamantului reghinean , ctitior al primului liceu romanesc din oras , figura distinsa a intelectualitatii  interbelice , militant pentru infaptuirea idealului de unitate national – statala a poporului roman.Consideram astfel ca am  omagiat   numele marelui patriot si creator de scoala si facut cunoscut elevilor  nostri un model de probitate intelectuala , morala , cetateneasca.

       Ziua de 1 Iunie , 2004 avea sa  materializeze un deziderat major : inaugurarea Salii de Sport .Construirea ei  a fost posibila prin initiativa Guvernului Romaniei de la acea vreme. Ne-au sustinut si le multumim  ,  Primaria orasului si I.S.J. Mures. Este o binemeritata recompensa pentru excelentele rezultate obtinute de scoala noastra la numeroase competitii  sportive.

      In cartea de onoare a scolii s-a mai inscris o fila semnificativa in noiembrie 2007 cand pe scena Salii festive s-a desfasurat primul spectacol . La initiativa unui grup de invatatori s-a depus in 2006 la I.S.J. Mures  un proiect ce cuprindea amenajarea unei sali  festive intr-unul    din          corpurile atelierului - scoala din incinta gimnaziului . Prin H.G. 300/2007 acesta a fost aprobat ,  sala avand ca destinatie organizarea de serbari la nivelul claselor sau grupurilor de clase , sustinerea unor simpozioane , activitati metodice la nivelul zonei Reghin .

        Fiindca “omul sfinteste locul “ , toate dotarile materiale de care dispune institutia s-ar reduce la simple notificari de contabilitate primara fara aportul celor ce-si desfasoara activitatea in unitate : un colectiv de dascali devotati meseriei , pentru care responsabilitatea si profesionalismul sunt o tema de efectuat zilnic. Avem un numar de 43 cadre didactice , dintre care 12 cu gradul I, 9 cu gradul II, 7 cu definitivat la un numar de 580 de elevi. Putem astfel asigura mediul educational necesar unui invatamant  performant. Rezultatele  meritorii la concursurile scolare , premii si mentiuni la nivel judetean , national si international vin sa argumenteze aceasta afirmatie.

       Avand in vedere calitatea actului    instructiv - educativ in scoala noastra se desfasoara   an de an  practica  pedagogica a studentilor Universitatii “Petru Maior” din Targu-Mures.

      Consemnam , de asemenea ,parteneriate si colaborari cu Biblioteca Municipala “Petru Maior” , Casa de cultură a tineretului “George Enescu”, Casa Municipală de Cultura “Eugen Nicoara“ , Muzeul Etnografic  Reghin , Clubul Copiilor, scoli din judet si din tara , si o scoala din Ungaria  ( Gimnaziul “Petőfi Sándor” din orasul Nagy Körös )

      Se deruleaza si se vor desfasura in continuare activitati comune cu alte scoli la nivel de oras : “Ziua Europei” , “Ziua Copilului” , festivalul de teatru (“Ora de spectacol “ / ai carui initiatori suntem ) , festivalul dedicat tinerelor talente muzicale  “ Steluta de argint “.

      O oglinda fidela a ceea  ce se intampla in scoala noastra  o reprezinta revista“Anotimpuri scolare” apreciata si premiata  la nivel judetean, dedicata elevilor, dascalilor si parintilor in egala masura. Creatii literare , desene , picturi, teste de cultura generala, jocuri distractive, impresii, ganduri, idei traite, sperante si nazuinte isi gasesc aici manifestare. Intre trecutul si prezentul si viitorul acestei institutii nu s-ar putea face o delimitare neta fara a stirbi  o linie a evolutiei continue, a unei permanente tendinte de modernizare, de imbunatatire a calitatii actului pedagogic.Fostii elevi reintorsi in scoala ,in calitate de educatori de data aceasta, sunt cea mai buna dovada. In present sunt 6 cazuri . Acestia reprezinta un arc peste timp, de suflet si daruire.

     Vom fi in continuare promotorii si sustinatorii asigurarii mediului educational necesar unui invatamant performant. Programul de studiu este supus anual unui process de evaluare in vederea compatibilizarii cu standardele unui invatamant de calitate , de nivel european.

     Suntem preocupati de o regandire a relatiei professor – elev pe noi coordinate bazate pe comunicare si intelegere: elevii sa spuna ceea ce gandesc , ce simt , sa intre intr-un dialog in care primesc de la invatatori si profesori cunostinte si isi mobilizeaza resursele intelectuale si emotionale pentru a-si insusi acele cunostinte.

     Ne propunem integrarea pe orizontala si pe verticala a disciplinelor de studiu, astfel incat cunostintele elevilor san nu fie fragmentate pe specialitati si sa se formeze un tot , un intreg care sa-i asigure integrarea intr-o societate moderna,  in plin avant  , care-si alege cu atentie elitele , acolo unde am dori sa se situeze absolventii Gimnaziului “Florea Bogdan”.

      Elevii de azi vor fi cetatenii de maine ai  Europei cu un profil cultural si spiritual pe care noi, dascalii , il conturam acum  si de care ne facem responsabili. Consideram oportuna realizarea unei mai mari  conectivitati a unitatii noastre cu mediul economic, cu comunitatea locala, societatea civila, mass-media din municipiul Reghin in vederea cresterii calitatii educatiei  civice a elevilor. Ne vom preocupa de sprijinirea initiativelor si proiectelor copiilor , inclusiv cele  care privesc dezvoltarea caracterului practice-educativ al lectiilor, protejarea si cultivarea tinerelor valori.

      Nu neglijam importanta pe care o are in ansamblul actului educativ legatura cu parintii. Numai eforturile noastre conjugate vor asigura succesul, vor garanta rezultatele  scontate in munca de formare si educare a elevilor nostri. Parintii au posibilitatea de a participa la configurarea programelor educative, de a participa la activitati din scoala, de a fi informati in legatura cu calitatea procesului de invatamant sau a timpului pe care copilul il petrece in scoala .

     Ca o concluzie, subscriem mesajului Comisarului European pentru Educatie , Invatamant, Cultura si Tineret din martie 2008:

        " Educatia este esentiala pentru afirmarea si apararea valorilor fundamentale etice, civice, si sociale, precum si respectul pentru demnitatea umana , cetatenie, egalitate, toleranta. Educatia uneste! Iar cultura ne defineste valorile! Prin urmare, educatia si cultura reprezinta calea catre Europa ca o comunitate de oameni , comunitate de valori impartasite… si acolo unde cunoasterea intalneste, recunoaste si accepta valorile umane universale, se dezvolta o societate intelepta. Educatia este esentiala  !"                          

     Orgoliul profesional ne indeamna sa adaugam : unde cunoasterea gaseste recunoastere acolo s-a muncit,  acolo s-au intrupat destine , acolo meseria de dascal isi gaseste definirea: Gimnaziul “Florea Bogdan” Reghin.

 

                                                                             Prof. dir. Conţiu Gheorghe

                                                                             Prof. Boariu Camelia

 

CLADIREA GIMN. “FLOREA BOGDAN”image003

 


ACTIVITATE CULTURALA IN SALA FESTIVAcamelia_1

 

 

 

 

 

 
căutare personalizată

Articole legislative

www.edu.ro :: Legislaţie
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului

Autentificare 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter