Informatii site

Membri : 23
Conţinut : 45
Link-uri web : 6
Număr afişări conţinut : 64094

Stiri didactic.ro

Stiri Didactic.ro
 • Concursusl National de Ecologie ,, Ovidiu Bojor", editia a- XIII- a, Bistrita, 03-06 septembrie 2014
  Sub egida Ministerului Educatiei Nationale si a Inspectoratului Scolar al judetului Bistrita-Nasaud, avand ca Presedinte de Onoare Dr. Farm. Ovidiu Bojor, membru al Academiei de Stinte Medicale , Palatul Copiilor Bistrita organizeaza , in perioada 3-6 septembrie 2014 , Concursul National de Ecologie.(CAEN 2014, pag.12, poz 3, A9) Organizarea concursului : Concursul national de ecologie pentru elevi , ,,Ovidiu Bojor”- 2014 este un proiect al cercurilor de profil din Palatul Copiilor Bistrita in parteneriat cu clasele de protectia mediului ale Liceului cu program Sportiv Bistrita. Faza finala a concursului este propusa a se desfasura pe parcursul a 4 zile si cuprinde urmatoarele manifestari: -prezentarea si sustinera lucrarilor selectate pentru faza finala a concursului ; -valorificarea creativitatii si abilitatilor elevilor prin realizarea unei expozitii in domeniu , utilizand materialele primite si cele din zona ; -prezentarea ,de catre specialistii invitati, a problemelor de mediu din Romania si din lume; -participarea la actiuni practice de ecologizare si de cunoastere a realitatilor din zona muntilor Rodnei si/sau Calimanilor , impreuna cu rangeri rezervatiilor .
 • Când vom vedea manualele digitale pentru clasele I și a II-a - calendar
  Rezultatele licitației pentru manualele de clasa I și a II-a vor fi anunțate la sfârșitul lunii iulie.
 • Avantajele și beneficiile manualelor digitale
  De ce sunt utile manualele digitale și ce beneficii reale aduc?
 • Olimpiada Internațională de Matematică 2014 - aur și argint pentru elevii români
  În perioada 3-13 iulie s-a desfăşurat cea de-a 55 ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică, la Cape Town, Africa de Sud. Anul acesta au participat 103 țări și peste 500 elevi.
 • Concurs judetean "In vacanta de vara, la tara"
  Viața la țară ne reprezintă pe noi, ca români. Toate valorile naționale se regăsesc în mediul rural. Poeți, scriitori, inventatori, medici, filozofi și-au trăit copilăria la țară. Unde răsună cel mai bine colindul de Crăciun? La țară. Unde poți alerga stârnind în urma ta un nor de praf? La țară. Unde ți se umplu nările de pamânt reavăn, de muguri abia desfăcuți, de lucernă cosită, de miriște proaspătă? La țară. Nimic nu se compară cu liniștea care-ți sparge timpanele, cu animalele care-și fac simtită prezența, cu pala de vânt care se zbate prin frunzele copacilor. Vino! Redescoperă viața la țară împreună cu noi! Acest concurs urmarește formarea și dezvoltarea talentului literar-artistic al elevului, cunoașterea valorilor, a obiceiurilor și tradițiilor, a portului popular și a îndeletnicirilor specifice vieții satului.
 • La toamnă dăm “play” pe manualele digitale
  Suntem pregătiți pentru viitor? Ne bucurăm că manualele digitale vor fi introduse la clasa I și a II-a sau reprezintă o provocare prea mare pentru momentul actual?
 • Clubul de Vara la McDonald’s
  Vara este anotimpul mult asteptat de catre toti copiii, ce ofera acestora o multime de posibilitati de distractie. In plina vacanta, parintii trebuie sa fie mereu pregatiti sa ii tina pe cei mici ocupati si sa vina cu idei si activitati creative, provocatoare.
 • ~60% promovabilitate la Bacalaureat.
  Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat situaţia parţială, până la ora 17:00, a ratei de promovare a examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2014. Până la ora 17:00, au fost încărcate 99,62% din date. Conform acestora, 59,18% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat Bacalaureatul.
 • Rezultate Evaluare Națională 2014 - La ce licee puteți intra cu media obținută
  Elevii și părinții pot vedea online nu doar rezultatele la Evaluarea Națională 2014, ci și recomandări de licee în funcție de media obținută, totul online pe admitereliceu.ro.
 • Concurs International "Valorile copilariei", editia a VIII-a
  Clubul Copiilor Paşcani, jud. Iaşi organizează Concursul Internaţional „Valorile copilăriei”, cuprins în CAEN al MEN 2014, domeniul A 3, pozitia 4
Gimnaziul “Florea Bogdan” actualitate si perspectiva
Marţi, 07 Decembrie 2010 09:40

       Dintre scolile din municipiul Reghin , Gimnaziul “Florea Bogdan “ figureaza drept cea mai tanara unitate de invatamant , fiintand din 1982.

        Constructia cartierului Iernuteni , unul dintre cele mai mari la acea vreme din oras , facea necesara aparitia acestei scoli .

       Greutatile inerente oricarui inceput sau compensate cu   sprijinul I.S.J. Mures , prin preluarea unor materiale de la fosta Scoala Generala nr. 1  sau Liceul industrial nr. 1 din acea vreme , dar , mai ales , prin straduinta si staruinta celor ce si-au desfasurat activitatea in scoala.

       In acest moment unitatea este una ce corespunde standardelor unui invatamant modern , de calitate , eficient : 20 sali de clasa , 2 laboratoare cu camere de preparare , cabinet de informatica , corp de biblioteca , birouri , centrala termica proprie , 3 grupuri sanitare , corp al atelierului scolar , cabiente specializate (matematica , limba si literatura romana , limba maghiara , folclor , istorie , limba franceza , muzica ). prin atribuirea numelui de Gimnaziul “Florea Boodan”. Astfel, numele scolii avea sa fie pentru totdeauna legat de o personalitate marcanta a culturii si invatamantului reghinean , ctitior al primului liceu romanesc din oras , figura distinsa a intelectualitatii  interbelice , militant pentru infaptuirea idealului de unitate national – statala a poporului roman.Consideram astfel ca am  omagiat   numele marelui patriot si creator de scoala si facut cunoscut elevilor  nostri un model de probitate intelectuala , morala , cetateneasca.

       Ziua de 1 Iunie , 2004 avea sa  materializeze un deziderat major : inaugurarea Salii de Sport .Construirea ei  a fost posibila prin initiativa Guvernului Romaniei de la acea vreme. Ne-au sustinut si le multumim  ,  Primaria orasului si I.S.J. Mures. Este o binemeritata recompensa pentru excelentele rezultate obtinute de scoala noastra la numeroase competitii  sportive.

      In cartea de onoare a scolii s-a mai inscris o fila semnificativa in noiembrie 2007 cand pe scena Salii festive s-a desfasurat primul spectacol . La initiativa unui grup de invatatori s-a depus in 2006 la I.S.J. Mures  un proiect ce cuprindea amenajarea unei sali  festive intr-unul    din          corpurile atelierului - scoala din incinta gimnaziului . Prin H.G. 300/2007 acesta a fost aprobat ,  sala avand ca destinatie organizarea de serbari la nivelul claselor sau grupurilor de clase , sustinerea unor simpozioane , activitati metodice la nivelul zonei Reghin .

        Fiindca “omul sfinteste locul “ , toate dotarile materiale de care dispune institutia s-ar reduce la simple notificari de contabilitate primara fara aportul celor ce-si desfasoara activitatea in unitate : un colectiv de dascali devotati meseriei , pentru care responsabilitatea si profesionalismul sunt o tema de efectuat zilnic. Avem un numar de 43 cadre didactice , dintre care 12 cu gradul I, 9 cu gradul II, 7 cu definitivat la un numar de 580 de elevi. Putem astfel asigura mediul educational necesar unui invatamant  performant. Rezultatele  meritorii la concursurile scolare , premii si mentiuni la nivel judetean , national si international vin sa argumenteze aceasta afirmatie.

       Avand in vedere calitatea actului    instructiv - educativ in scoala noastra se desfasoara   an de an  practica  pedagogica a studentilor Universitatii “Petru Maior” din Targu-Mures.

      Consemnam , de asemenea ,parteneriate si colaborari cu Biblioteca Municipala “Petru Maior” , Casa de cultură a tineretului “George Enescu”, Casa Municipală de Cultura “Eugen Nicoara“ , Muzeul Etnografic  Reghin , Clubul Copiilor, scoli din judet si din tara , si o scoala din Ungaria  ( Gimnaziul “Petőfi Sándor” din orasul Nagy Körös )

      Se deruleaza si se vor desfasura in continuare activitati comune cu alte scoli la nivel de oras : “Ziua Europei” , “Ziua Copilului” , festivalul de teatru (“Ora de spectacol “ / ai carui initiatori suntem ) , festivalul dedicat tinerelor talente muzicale  “ Steluta de argint “.

      O oglinda fidela a ceea  ce se intampla in scoala noastra  o reprezinta revista“Anotimpuri scolare” apreciata si premiata  la nivel judetean, dedicata elevilor, dascalilor si parintilor in egala masura. Creatii literare , desene , picturi, teste de cultura generala, jocuri distractive, impresii, ganduri, idei traite, sperante si nazuinte isi gasesc aici manifestare. Intre trecutul si prezentul si viitorul acestei institutii nu s-ar putea face o delimitare neta fara a stirbi  o linie a evolutiei continue, a unei permanente tendinte de modernizare, de imbunatatire a calitatii actului pedagogic.Fostii elevi reintorsi in scoala ,in calitate de educatori de data aceasta, sunt cea mai buna dovada. In present sunt 6 cazuri . Acestia reprezinta un arc peste timp, de suflet si daruire.

     Vom fi in continuare promotorii si sustinatorii asigurarii mediului educational necesar unui invatamant performant. Programul de studiu este supus anual unui process de evaluare in vederea compatibilizarii cu standardele unui invatamant de calitate , de nivel european.

     Suntem preocupati de o regandire a relatiei professor – elev pe noi coordinate bazate pe comunicare si intelegere: elevii sa spuna ceea ce gandesc , ce simt , sa intre intr-un dialog in care primesc de la invatatori si profesori cunostinte si isi mobilizeaza resursele intelectuale si emotionale pentru a-si insusi acele cunostinte.

     Ne propunem integrarea pe orizontala si pe verticala a disciplinelor de studiu, astfel incat cunostintele elevilor san nu fie fragmentate pe specialitati si sa se formeze un tot , un intreg care sa-i asigure integrarea intr-o societate moderna,  in plin avant  , care-si alege cu atentie elitele , acolo unde am dori sa se situeze absolventii Gimnaziului “Florea Bogdan”.

      Elevii de azi vor fi cetatenii de maine ai  Europei cu un profil cultural si spiritual pe care noi, dascalii , il conturam acum  si de care ne facem responsabili. Consideram oportuna realizarea unei mai mari  conectivitati a unitatii noastre cu mediul economic, cu comunitatea locala, societatea civila, mass-media din municipiul Reghin in vederea cresterii calitatii educatiei  civice a elevilor. Ne vom preocupa de sprijinirea initiativelor si proiectelor copiilor , inclusiv cele  care privesc dezvoltarea caracterului practice-educativ al lectiilor, protejarea si cultivarea tinerelor valori.

      Nu neglijam importanta pe care o are in ansamblul actului educativ legatura cu parintii. Numai eforturile noastre conjugate vor asigura succesul, vor garanta rezultatele  scontate in munca de formare si educare a elevilor nostri. Parintii au posibilitatea de a participa la configurarea programelor educative, de a participa la activitati din scoala, de a fi informati in legatura cu calitatea procesului de invatamant sau a timpului pe care copilul il petrece in scoala .

     Ca o concluzie, subscriem mesajului Comisarului European pentru Educatie , Invatamant, Cultura si Tineret din martie 2008:

        " Educatia este esentiala pentru afirmarea si apararea valorilor fundamentale etice, civice, si sociale, precum si respectul pentru demnitatea umana , cetatenie, egalitate, toleranta. Educatia uneste! Iar cultura ne defineste valorile! Prin urmare, educatia si cultura reprezinta calea catre Europa ca o comunitate de oameni , comunitate de valori impartasite… si acolo unde cunoasterea intalneste, recunoaste si accepta valorile umane universale, se dezvolta o societate intelepta. Educatia este esentiala  !"                          

     Orgoliul profesional ne indeamna sa adaugam : unde cunoasterea gaseste recunoastere acolo s-a muncit,  acolo s-au intrupat destine , acolo meseria de dascal isi gaseste definirea: Gimnaziul “Florea Bogdan” Reghin.

 

                                                                             Prof. dir. Conţiu Gheorghe

                                                                             Prof. Boariu Camelia

 

CLADIREA GIMN. “FLOREA BOGDAN”image003

 


ACTIVITATE CULTURALA IN SALA FESTIVAcamelia_1

 

 

 

 

 

 
căutare personalizată

Articole legislative

www.edu.ro :: Legislaţie
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului

Autentificare 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter