Informatii site

Membri : 24
Conţinut : 45
Link-uri web : 6
Număr afişări conţinut : 67210

Stiri didactic.ro

Stiri Didactic.ro
 • Parteneri din judetul Vaslui si din alte judete pentru Concurs judetean/interjudetean de limba romana „Cuvinte potrivite”
  Concurs de limba romana - faza locala(in scoala) - faza judeteana(in scoala coordonatoare din fiecare judet) - faza interjudeteana(on line)
 • Invitatie parteneriat Simpozionul Internațional “ Repere educaționale în context european ”
  Liceul Tehnologic ,,Virgil Madgearu" Roșiorii de Vede vă invită să deveniți parteneri în organizarea și desfășurarea Simpozionului Internațional “ Repere educaționale în context european ”, ediția a II a, 15 martie 2015 cu următoarele activități : A. Sesiune de comunicări ştiinţifice B. Concurs internațional de eseuri cu tema ,, PLEDOARIE PENTRU O PROFESIE DE SUCCES "
 • Niveluri ale integrării în manualele Intuitext
  Argumentele pun în evidență diverse niveluri ale integrării în manualele INTUITEXT, în funcție de ceea ce se integrează: cunoştinţe, deprinderi, valori, atitudini.
 • SIMPOZION NATIONAL ETWINNING - GALATI - 2015
  SIMPOZION NATIONAL - GALATI - 2015 - diseminare proiecte europene cu finantare sau fara, proiecte de tip etwinning sau de colaborare on-line; lucrari stiintifice despre platforma etwinning (instrumente, etc) - pentru intrebari la tel 0747221608 sau la adresa vmazaroaie@yahoo.ro parteneriatul (semnat, inregistrat, stampilat, scanat si trimis pe mail la simpozionetwinningstadb@gmail.com ) reprezinta exprimarea intentiei dvs de participare. Va asteptam cu drag,
 • SIMPOZION NATIONAL
  Grupul tinta: Cadre didactice din învăţământul preuniversitar si universitar. Sectiuni: Tratarea diferentiată si succesul scolar Parteneriatul scoala-familie în performantele elevilor Valorizare si cooperare în “Scoala pentru viată"
 • CONCURS JUDETEAN "TOAMNA IN CANTEC SI CULOARE"
  “Toamna in cantec si culoare” - Concurs Judetean la Gradinita cu P.P. Nr.8 Grădiniţa cu P.P. Nr. 8, structură a Şcolii Gimnaziale Nr.1 Dorohoi are onoarea de a vă invita să participaţi în data de 20 noiembrie, în Sala de festivităţi a unităţii, la cea de-a treia ediţie a Festivalului Concurs Judeţean “Toamna în cântec şi culoare”. Concursul se regăseşte în C.A.E.J. Botoşani la poziţia 35. Natura oferă numeroase aspecte care provoacă încantare, bucurie şi emoţie. Gingăşia, frumuseţea, coloritul si bogăţia anotimpului toamna îi poate sensibiliza pe cei mici şi mai puţin mici, iar prin redarea acestuia pe un şevalet se poate da frâu liber imaginaţiei si emoţiilor. Toamna, anotimp feeric, plin de culoare, de belşug şi bucurie, a inspirat de-a lungul timpului poeţii în exprimarea artistică a sentimentelor trăite. Ei au cântat în versuri frumuseţile naturii, bogăţiile ei şi paleta de culori care o însoţesc. Emoţiile pot fi exprimate la fel de bine în pasi de dans. Initiatorii acestui proiect,(prof. Liliana Turceac si prof. Alina Stefan) alaturi de partenerii implicaţi vă aşteaptă cu drag la cea de-a treia ediţie a Festivalului Concurs Judeţean “Toamna în cântec şi culoare”.
 • De ce învățătorii de la clasa I nu pot alege acum manualul de Comunicare în limba română
  În aceste zile, învățătorii de clasa I și a II-a aleg manualele după care vor lucra la clasă cu elevii. Multe cadre didactice se întreabă de ce nu pot alege și comanda și manualul de Comunicare în limba română pentru clasa I.
 • CONCURS INTERJUDEŢEAN ,,SĂRBĂTOAREA CRIZANTEMELOR"
  Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu ” – oraş Flămînzi, jud. Botoşani organizează ediţia a IV - a a Concursului Interjudeţean de creaţie literară şi artistico-plastică “Sărbătoarea Crizantemelor ” cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Regionale si Interjudeţene MEN 2013, domeniul Cultural artistic – artǎ plasticǎ la poziţia 224. Pe această cale dorim să le oferim tuturor copiilor -şanse egale şi oportunitatea de a participa la concurs pentru a-şi pune în valoare potenţialul creativ prin realizarea unor lucrări literare şi plastice originale.
 • 8 lucruri pe care trebuie să le știți despre manualele Intuitext
  Unul dintre ele: 77 de oameni au contribuit, într-un fel sau altul, la transformarea ideilor în realitatea palpabilă a manualelor INTUITEXT, în versiune tipărită și digitală.
 • CONCURS LOCAL DE CREAȚIE ȘI CULTURǍ GENERALĂ
  Iniţiatorii concursului “MARI ROMÂNI” îşi propun stimularea interesului şcolarilor pentru cercetarea ştiinţificǎ a realitǎţii în vederea deschiderii drumului spre marea performanţǎ. Concursul urmǎreşte evaluarea competenţelor şi abilitǎţilor specifice vârstelor şcolare mici și mari din sfera preocupǎrilor acestora. Cunoştinţele de limba şi literatura românǎ, matematicǎ, ştiinţe, geografie, istorie, educaţie civicǎ, arte, dar şi experienţa proprie a copilului constituie obiectivele acestui concurs. Toate acestea dezvoltǎ personalitatea elevului, spiritul de competiţie şi de iniţiativǎ, precum şi interesul ştiinţific. Iniţiatorii acestui concurs îşi propun sǎ colaboreze cu colegii din judeţ, interesaţi sǎ le ofere elevilor oportunitatea unei competiţii.
Gimnaziul “Florea Bogdan” actualitate si perspectiva
Marţi, 07 Decembrie 2010 09:40

       Dintre scolile din municipiul Reghin , Gimnaziul “Florea Bogdan “ figureaza drept cea mai tanara unitate de invatamant , fiintand din 1982.

        Constructia cartierului Iernuteni , unul dintre cele mai mari la acea vreme din oras , facea necesara aparitia acestei scoli .

       Greutatile inerente oricarui inceput sau compensate cu   sprijinul I.S.J. Mures , prin preluarea unor materiale de la fosta Scoala Generala nr. 1  sau Liceul industrial nr. 1 din acea vreme , dar , mai ales , prin straduinta si staruinta celor ce si-au desfasurat activitatea in scoala.

       In acest moment unitatea este una ce corespunde standardelor unui invatamant modern , de calitate , eficient : 20 sali de clasa , 2 laboratoare cu camere de preparare , cabinet de informatica , corp de biblioteca , birouri , centrala termica proprie , 3 grupuri sanitare , corp al atelierului scolar , cabiente specializate (matematica , limba si literatura romana , limba maghiara , folclor , istorie , limba franceza , muzica ). prin atribuirea numelui de Gimnaziul “Florea Boodan”. Astfel, numele scolii avea sa fie pentru totdeauna legat de o personalitate marcanta a culturii si invatamantului reghinean , ctitior al primului liceu romanesc din oras , figura distinsa a intelectualitatii  interbelice , militant pentru infaptuirea idealului de unitate national – statala a poporului roman.Consideram astfel ca am  omagiat   numele marelui patriot si creator de scoala si facut cunoscut elevilor  nostri un model de probitate intelectuala , morala , cetateneasca.

       Ziua de 1 Iunie , 2004 avea sa  materializeze un deziderat major : inaugurarea Salii de Sport .Construirea ei  a fost posibila prin initiativa Guvernului Romaniei de la acea vreme. Ne-au sustinut si le multumim  ,  Primaria orasului si I.S.J. Mures. Este o binemeritata recompensa pentru excelentele rezultate obtinute de scoala noastra la numeroase competitii  sportive.

      In cartea de onoare a scolii s-a mai inscris o fila semnificativa in noiembrie 2007 cand pe scena Salii festive s-a desfasurat primul spectacol . La initiativa unui grup de invatatori s-a depus in 2006 la I.S.J. Mures  un proiect ce cuprindea amenajarea unei sali  festive intr-unul    din          corpurile atelierului - scoala din incinta gimnaziului . Prin H.G. 300/2007 acesta a fost aprobat ,  sala avand ca destinatie organizarea de serbari la nivelul claselor sau grupurilor de clase , sustinerea unor simpozioane , activitati metodice la nivelul zonei Reghin .

        Fiindca “omul sfinteste locul “ , toate dotarile materiale de care dispune institutia s-ar reduce la simple notificari de contabilitate primara fara aportul celor ce-si desfasoara activitatea in unitate : un colectiv de dascali devotati meseriei , pentru care responsabilitatea si profesionalismul sunt o tema de efectuat zilnic. Avem un numar de 43 cadre didactice , dintre care 12 cu gradul I, 9 cu gradul II, 7 cu definitivat la un numar de 580 de elevi. Putem astfel asigura mediul educational necesar unui invatamant  performant. Rezultatele  meritorii la concursurile scolare , premii si mentiuni la nivel judetean , national si international vin sa argumenteze aceasta afirmatie.

       Avand in vedere calitatea actului    instructiv - educativ in scoala noastra se desfasoara   an de an  practica  pedagogica a studentilor Universitatii “Petru Maior” din Targu-Mures.

      Consemnam , de asemenea ,parteneriate si colaborari cu Biblioteca Municipala “Petru Maior” , Casa de cultură a tineretului “George Enescu”, Casa Municipală de Cultura “Eugen Nicoara“ , Muzeul Etnografic  Reghin , Clubul Copiilor, scoli din judet si din tara , si o scoala din Ungaria  ( Gimnaziul “Petőfi Sándor” din orasul Nagy Körös )

      Se deruleaza si se vor desfasura in continuare activitati comune cu alte scoli la nivel de oras : “Ziua Europei” , “Ziua Copilului” , festivalul de teatru (“Ora de spectacol “ / ai carui initiatori suntem ) , festivalul dedicat tinerelor talente muzicale  “ Steluta de argint “.

      O oglinda fidela a ceea  ce se intampla in scoala noastra  o reprezinta revista“Anotimpuri scolare” apreciata si premiata  la nivel judetean, dedicata elevilor, dascalilor si parintilor in egala masura. Creatii literare , desene , picturi, teste de cultura generala, jocuri distractive, impresii, ganduri, idei traite, sperante si nazuinte isi gasesc aici manifestare. Intre trecutul si prezentul si viitorul acestei institutii nu s-ar putea face o delimitare neta fara a stirbi  o linie a evolutiei continue, a unei permanente tendinte de modernizare, de imbunatatire a calitatii actului pedagogic.Fostii elevi reintorsi in scoala ,in calitate de educatori de data aceasta, sunt cea mai buna dovada. In present sunt 6 cazuri . Acestia reprezinta un arc peste timp, de suflet si daruire.

     Vom fi in continuare promotorii si sustinatorii asigurarii mediului educational necesar unui invatamant performant. Programul de studiu este supus anual unui process de evaluare in vederea compatibilizarii cu standardele unui invatamant de calitate , de nivel european.

     Suntem preocupati de o regandire a relatiei professor – elev pe noi coordinate bazate pe comunicare si intelegere: elevii sa spuna ceea ce gandesc , ce simt , sa intre intr-un dialog in care primesc de la invatatori si profesori cunostinte si isi mobilizeaza resursele intelectuale si emotionale pentru a-si insusi acele cunostinte.

     Ne propunem integrarea pe orizontala si pe verticala a disciplinelor de studiu, astfel incat cunostintele elevilor san nu fie fragmentate pe specialitati si sa se formeze un tot , un intreg care sa-i asigure integrarea intr-o societate moderna,  in plin avant  , care-si alege cu atentie elitele , acolo unde am dori sa se situeze absolventii Gimnaziului “Florea Bogdan”.

      Elevii de azi vor fi cetatenii de maine ai  Europei cu un profil cultural si spiritual pe care noi, dascalii , il conturam acum  si de care ne facem responsabili. Consideram oportuna realizarea unei mai mari  conectivitati a unitatii noastre cu mediul economic, cu comunitatea locala, societatea civila, mass-media din municipiul Reghin in vederea cresterii calitatii educatiei  civice a elevilor. Ne vom preocupa de sprijinirea initiativelor si proiectelor copiilor , inclusiv cele  care privesc dezvoltarea caracterului practice-educativ al lectiilor, protejarea si cultivarea tinerelor valori.

      Nu neglijam importanta pe care o are in ansamblul actului educativ legatura cu parintii. Numai eforturile noastre conjugate vor asigura succesul, vor garanta rezultatele  scontate in munca de formare si educare a elevilor nostri. Parintii au posibilitatea de a participa la configurarea programelor educative, de a participa la activitati din scoala, de a fi informati in legatura cu calitatea procesului de invatamant sau a timpului pe care copilul il petrece in scoala .

     Ca o concluzie, subscriem mesajului Comisarului European pentru Educatie , Invatamant, Cultura si Tineret din martie 2008:

        " Educatia este esentiala pentru afirmarea si apararea valorilor fundamentale etice, civice, si sociale, precum si respectul pentru demnitatea umana , cetatenie, egalitate, toleranta. Educatia uneste! Iar cultura ne defineste valorile! Prin urmare, educatia si cultura reprezinta calea catre Europa ca o comunitate de oameni , comunitate de valori impartasite… si acolo unde cunoasterea intalneste, recunoaste si accepta valorile umane universale, se dezvolta o societate intelepta. Educatia este esentiala  !"                          

     Orgoliul profesional ne indeamna sa adaugam : unde cunoasterea gaseste recunoastere acolo s-a muncit,  acolo s-au intrupat destine , acolo meseria de dascal isi gaseste definirea: Gimnaziul “Florea Bogdan” Reghin.

 

                                                                             Prof. dir. Conţiu Gheorghe

                                                                             Prof. Boariu Camelia

 

CLADIREA GIMN. “FLOREA BOGDAN”image003

 


ACTIVITATE CULTURALA IN SALA FESTIVAcamelia_1

 

 

 

 

 

 
căutare personalizată

Articole legislative

www.edu.ro :: Legislaţie
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului

Autentificare 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter