Informatii site

Membri : 23
Conţinut : 45
Link-uri web : 6
Număr afişări conţinut : 65740

Stiri didactic.ro

Stiri Didactic.ro
 • TOAMNA - MANDRA HARNICA SI DE ROADE DARNICA
  Şcoala Gimnazială Izbiceni are deosebita plǎcere de a vǎ invita sǎ participaţi la concursul de creaţie plasticǎ ‘’TOAMNA -mândă harnică şi de roade darnică –‘’. Concursul se adreseazǎ preşcolarilor şi elevilor ciclului primar din judeţul Olt (dar şi din alte județe) şi cadrelor didactice coordonatoare.
 • CONCURSUL NATIONAL DE CREATIE ARTISTICO-PLASTICA SI LITERARA TOAMNA PRIN OCHI DE COPIL, EDITIA A III-A, NOIEMBRIE 2014.
  Concursul isi propune urmatoarele activitati: activitate artistico-plastica ce cuprinde:pictură,colaje,machete,tehnică mixtă, iar pentru şcolarii claselor a ll- a, a lll- a si a IV- a şi V-VIII avem o secţiune specială: secţiunea de creaţie literară in care copiii pot participa cu câte o compunere de o intindere cuprinsă intre 40-50 rânduri cu tematica toamnei, Times New Roman, Normal 14, redactata pe o foaie A4, titlul 14 bold, imediat sub titlu fiecare şcolar işi va insemna numele prenumele, cadrul didactic indrumător si şcoala de la care provine. Textul va fi trimis si electronic pe e-mail: anncka_2006@yahoo.com Concursul se afla inregistrat in CAER pozitia 586
 • Tinerii liceeni din București, față în față cu modelele lor
  Liceenii din București vor avea oportunitatea să întâlnească unele dintre cele mai marcante personalități ale României, să le cunoască poveștile de viață și să le adreseze întrebări în cadrul Conferințelor practice BookLand Evolution - un eveniment care se va desfășura începând cu 22 septembrie 2014, la ASE, în Amfiteatru 1, București.
 • O nouă călătorie în lumea științei la Noaptea Cercetătorilor 2014!
  Pe 26 septembrie Noaptea Cercetătorilor îi invită pe toți cei curioși la o călătorie în lumea fascinantă a științei.
 • Comunicaţi mai uşor cu părinţii elevilor în acest an şcolar
  Grupul Clasei este locul unde cadrele didactice comunica uşor şi rapid cu părinţii elevilor din clasa lor. SuntPărinte.ro şi Didactic.ro vă invită să vă alăturaţi în acest nou an şcolar dascălilor şi părinţilor care folosesc deja această aplicaţie.
 • "Toamna, bogăţie şi culoare", ediţia a II-a
  Concurs judeţean de creaţie plastică pentru Clasa pregătitoare şi elevii claselor I-IV.
 • Sa cinstim istoria patriei!, editia a III-a
  Cu atuul experienţei dobândite, vă invităm la o nouă ediţie a proiectului "Să cinstim istoria patriei!" a cărui prezentare de la ediţia anterioară (CAER, pozitia 181) le puteţi vizualiza aici: https://www.youtube.com/watch?v=HMG1bnziSXQ&feature=share Vă propunem să vă înscrieţi la una sau mai multe secţiuni: 1. Concurs de creaţii artistice pe teme istorice (poezii, pictură) 2. Concurs de fotografii realizate pe cuprinsul ţării, cu diverse ocazii 3. Concurs de prezentări PPT 4. Concurs de înregistrări cu momente artistice dedicate evenimentelor de importanţă istorică (muzicale, recitative, teatru). 5. Concurs: "Vitrina-muzeu" din şcoala noastră. Aşteptăm să răspundeţi acestei provocări, trimiţându-ne până la 15 octombrie acordul de parteneriat semnat, în două exemplare şi să vă angajaţi astfel în concurs. Materialele pentru concurs vor fi ulterior expediate până la 30 aprilie 2015, jurizarea şi premierea participanţilor urmând a se desfăşura în luna mai.
 • Concurs regional de creaţie artistico-plastică" TIMP ŞI ANOTIMP-ARMONII DE TOAMNĂ"
  Concursul de creaţie artistico - plastică se adresează elevilor din invăţământul primar. Scopul concursului este de a stimula şi valorifica potenţialul creativ al elevilor, prin realizarea unor lucrări plastice şi compoziţii aplicative originale .Concursul este înscris în CAER, având nr.24337 din 07.03.2014, poziţia 468.
 • Proiect educațional județean
  Școala Gimnazială Nr. 3 Lupeni în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Hunedoara, Casa Corpului Didactic Hunedoara vă invită să participați la proiectul județean "Călători prin Univers", ediția a III a, înscris în CAJ la poziția 132
 • Festival Internaţional "Romeo şi Julieta la Mizil", ed. a VIII-a
  Regulamentul, fişa de înscriere şi detalii aici: www.romeojulietalamizil.ro De-a lungul celor 7 ediţii au fost concurenţi din: Albania, Anglia, Belgia, Bulgaria, Canada, Elveţia, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Macedonia, România, Rep. Moldova, Scoţia, Siria, Spania, Ucraina, SUA, numărul concurenţilor la toate ediţiile fiind de cca. 2500.La ediţia jubiliară, a V-a, 2011-2012, a fost atins un record de 663 de participanţi. Denumirea provine de la satira politică „Romeo şi Julieta la Mizil”, scrisă de mizileanul George Ranetti în 1907. Iniţiatorii şi-au propus să descopere şi să promoveze talente culturale, dar şi să stimuleze dorinţa tinerilor de a se implica în activităţi culturale. Printre obiective se regăseşte şi participarea la revigorarea culturală a comunităţii prin promovarea personalităţilor culturale locale la nivel naţional. Astfel, premiile acordate la cele două secţiuni, Poezie şi Epigramă, au numele unor mizileni cunoscuţi în cultura română: Grigore Tocilescu, George Ranetti şi Agatha Bacovia. Coordonatori: profesorii Laurenţiu Bădicioiu şi Victor Minea
Gimnaziul “Florea Bogdan” actualitate si perspectiva
Marţi, 07 Decembrie 2010 09:40

       Dintre scolile din municipiul Reghin , Gimnaziul “Florea Bogdan “ figureaza drept cea mai tanara unitate de invatamant , fiintand din 1982.

        Constructia cartierului Iernuteni , unul dintre cele mai mari la acea vreme din oras , facea necesara aparitia acestei scoli .

       Greutatile inerente oricarui inceput sau compensate cu   sprijinul I.S.J. Mures , prin preluarea unor materiale de la fosta Scoala Generala nr. 1  sau Liceul industrial nr. 1 din acea vreme , dar , mai ales , prin straduinta si staruinta celor ce si-au desfasurat activitatea in scoala.

       In acest moment unitatea este una ce corespunde standardelor unui invatamant modern , de calitate , eficient : 20 sali de clasa , 2 laboratoare cu camere de preparare , cabinet de informatica , corp de biblioteca , birouri , centrala termica proprie , 3 grupuri sanitare , corp al atelierului scolar , cabiente specializate (matematica , limba si literatura romana , limba maghiara , folclor , istorie , limba franceza , muzica ). prin atribuirea numelui de Gimnaziul “Florea Boodan”. Astfel, numele scolii avea sa fie pentru totdeauna legat de o personalitate marcanta a culturii si invatamantului reghinean , ctitior al primului liceu romanesc din oras , figura distinsa a intelectualitatii  interbelice , militant pentru infaptuirea idealului de unitate national – statala a poporului roman.Consideram astfel ca am  omagiat   numele marelui patriot si creator de scoala si facut cunoscut elevilor  nostri un model de probitate intelectuala , morala , cetateneasca.

       Ziua de 1 Iunie , 2004 avea sa  materializeze un deziderat major : inaugurarea Salii de Sport .Construirea ei  a fost posibila prin initiativa Guvernului Romaniei de la acea vreme. Ne-au sustinut si le multumim  ,  Primaria orasului si I.S.J. Mures. Este o binemeritata recompensa pentru excelentele rezultate obtinute de scoala noastra la numeroase competitii  sportive.

      In cartea de onoare a scolii s-a mai inscris o fila semnificativa in noiembrie 2007 cand pe scena Salii festive s-a desfasurat primul spectacol . La initiativa unui grup de invatatori s-a depus in 2006 la I.S.J. Mures  un proiect ce cuprindea amenajarea unei sali  festive intr-unul    din          corpurile atelierului - scoala din incinta gimnaziului . Prin H.G. 300/2007 acesta a fost aprobat ,  sala avand ca destinatie organizarea de serbari la nivelul claselor sau grupurilor de clase , sustinerea unor simpozioane , activitati metodice la nivelul zonei Reghin .

        Fiindca “omul sfinteste locul “ , toate dotarile materiale de care dispune institutia s-ar reduce la simple notificari de contabilitate primara fara aportul celor ce-si desfasoara activitatea in unitate : un colectiv de dascali devotati meseriei , pentru care responsabilitatea si profesionalismul sunt o tema de efectuat zilnic. Avem un numar de 43 cadre didactice , dintre care 12 cu gradul I, 9 cu gradul II, 7 cu definitivat la un numar de 580 de elevi. Putem astfel asigura mediul educational necesar unui invatamant  performant. Rezultatele  meritorii la concursurile scolare , premii si mentiuni la nivel judetean , national si international vin sa argumenteze aceasta afirmatie.

       Avand in vedere calitatea actului    instructiv - educativ in scoala noastra se desfasoara   an de an  practica  pedagogica a studentilor Universitatii “Petru Maior” din Targu-Mures.

      Consemnam , de asemenea ,parteneriate si colaborari cu Biblioteca Municipala “Petru Maior” , Casa de cultură a tineretului “George Enescu”, Casa Municipală de Cultura “Eugen Nicoara“ , Muzeul Etnografic  Reghin , Clubul Copiilor, scoli din judet si din tara , si o scoala din Ungaria  ( Gimnaziul “Petőfi Sándor” din orasul Nagy Körös )

      Se deruleaza si se vor desfasura in continuare activitati comune cu alte scoli la nivel de oras : “Ziua Europei” , “Ziua Copilului” , festivalul de teatru (“Ora de spectacol “ / ai carui initiatori suntem ) , festivalul dedicat tinerelor talente muzicale  “ Steluta de argint “.

      O oglinda fidela a ceea  ce se intampla in scoala noastra  o reprezinta revista“Anotimpuri scolare” apreciata si premiata  la nivel judetean, dedicata elevilor, dascalilor si parintilor in egala masura. Creatii literare , desene , picturi, teste de cultura generala, jocuri distractive, impresii, ganduri, idei traite, sperante si nazuinte isi gasesc aici manifestare. Intre trecutul si prezentul si viitorul acestei institutii nu s-ar putea face o delimitare neta fara a stirbi  o linie a evolutiei continue, a unei permanente tendinte de modernizare, de imbunatatire a calitatii actului pedagogic.Fostii elevi reintorsi in scoala ,in calitate de educatori de data aceasta, sunt cea mai buna dovada. In present sunt 6 cazuri . Acestia reprezinta un arc peste timp, de suflet si daruire.

     Vom fi in continuare promotorii si sustinatorii asigurarii mediului educational necesar unui invatamant performant. Programul de studiu este supus anual unui process de evaluare in vederea compatibilizarii cu standardele unui invatamant de calitate , de nivel european.

     Suntem preocupati de o regandire a relatiei professor – elev pe noi coordinate bazate pe comunicare si intelegere: elevii sa spuna ceea ce gandesc , ce simt , sa intre intr-un dialog in care primesc de la invatatori si profesori cunostinte si isi mobilizeaza resursele intelectuale si emotionale pentru a-si insusi acele cunostinte.

     Ne propunem integrarea pe orizontala si pe verticala a disciplinelor de studiu, astfel incat cunostintele elevilor san nu fie fragmentate pe specialitati si sa se formeze un tot , un intreg care sa-i asigure integrarea intr-o societate moderna,  in plin avant  , care-si alege cu atentie elitele , acolo unde am dori sa se situeze absolventii Gimnaziului “Florea Bogdan”.

      Elevii de azi vor fi cetatenii de maine ai  Europei cu un profil cultural si spiritual pe care noi, dascalii , il conturam acum  si de care ne facem responsabili. Consideram oportuna realizarea unei mai mari  conectivitati a unitatii noastre cu mediul economic, cu comunitatea locala, societatea civila, mass-media din municipiul Reghin in vederea cresterii calitatii educatiei  civice a elevilor. Ne vom preocupa de sprijinirea initiativelor si proiectelor copiilor , inclusiv cele  care privesc dezvoltarea caracterului practice-educativ al lectiilor, protejarea si cultivarea tinerelor valori.

      Nu neglijam importanta pe care o are in ansamblul actului educativ legatura cu parintii. Numai eforturile noastre conjugate vor asigura succesul, vor garanta rezultatele  scontate in munca de formare si educare a elevilor nostri. Parintii au posibilitatea de a participa la configurarea programelor educative, de a participa la activitati din scoala, de a fi informati in legatura cu calitatea procesului de invatamant sau a timpului pe care copilul il petrece in scoala .

     Ca o concluzie, subscriem mesajului Comisarului European pentru Educatie , Invatamant, Cultura si Tineret din martie 2008:

        " Educatia este esentiala pentru afirmarea si apararea valorilor fundamentale etice, civice, si sociale, precum si respectul pentru demnitatea umana , cetatenie, egalitate, toleranta. Educatia uneste! Iar cultura ne defineste valorile! Prin urmare, educatia si cultura reprezinta calea catre Europa ca o comunitate de oameni , comunitate de valori impartasite… si acolo unde cunoasterea intalneste, recunoaste si accepta valorile umane universale, se dezvolta o societate intelepta. Educatia este esentiala  !"                          

     Orgoliul profesional ne indeamna sa adaugam : unde cunoasterea gaseste recunoastere acolo s-a muncit,  acolo s-au intrupat destine , acolo meseria de dascal isi gaseste definirea: Gimnaziul “Florea Bogdan” Reghin.

 

                                                                             Prof. dir. Conţiu Gheorghe

                                                                             Prof. Boariu Camelia

 

CLADIREA GIMN. “FLOREA BOGDAN”image003

 


ACTIVITATE CULTURALA IN SALA FESTIVAcamelia_1

 

 

 

 

 

 
căutare personalizată

Articole legislative

www.edu.ro :: Legislaţie
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului

Autentificare 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter