Informatii site

Membri : 24
Conţinut : 45
Link-uri web : 6
Număr afişări conţinut : 67655

Stiri de pe www.edu.ro

www.edu.ro :: noutati
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului

Stiri didactic.ro

Stiri Didactic.ro
 • "TRADIŢII ŞI OBICEIURI POPULARE DE PESTE AN"
  Educaţia în secolul XXI ar trebui să urmărească familiarizarea cu valorile naţionale, materiale şi spirituale, renaşterea, valorificarea, perpetuarea tradiţiilor, utilizarea potenţialului educativ al datinilor, obiceiurilor şi literaturii populare, formarea conştiinţei naţionale, educarea civismului, a umanitarismului. Un obiectiv prioritar al educaţiei, în contextul socio-cultural al României contemporane, ar trebui să fie trezirea respectului pentru tradiţii – semn al statorniciei, al legăturii organice cu pământul strămoşesc – ce este una dintre principalele forme de manifestare a conştiinţei de sine a poporului român. În folclor sunt cuprinse adevăratele valori reprezentative pentru cultura românească: cultural-etnografice, documentar-istorice, ritual-mitologice, literar-poetice. Prin cunoaşterea şi înţelegerea folclorului generaţiile tinere vor descoperi rădăcinile istorice ale neamului, profilul psihologic, etic, religios al românului – o alternativă serioasă la modelul de comportament insinuat de mass-media.
 • Proiect interjudeţean - "Sănătatea în prim plan"
  Astăzi sloganul „este mai ieftin să previi decât să tratezi” poate părea demodat,însă noi credem că este mai adevărat decât oricând. Este necesar să facem educaţie pentru sănătate şi să promovăm sănătatea în România în concordanţă cu standardele internaţionale, în special ale Uniunii Europene. Obiectivul proiectului este formarea şi dezvoltarea unui mod de gândire sănătos în rândul elevilor, prin organizarea de intâlniri prin care se vor informa, dezbate, evalua şi monitoriza elevii.
 • SIMPOZION &CONCURS INTERNAŢIONAL ,,METODE TRADIŢIONALE ŞI MODERNE FOLOSITE ÎN ACTIVITATEA DIDACTICĂ”
  ŞCOALA GIMNAZIALĂ,,AUREL VLAICU”,localitatea FETEŞTI,jud.IALOMIŢA, vă invită să participaţi ,în data de 29 ianuarie 2015,la SIMPOZIONUL&CONCURSUL INTERNAŢIONAL ,,METODE TRADIŢIONALE ŞI MODERNE FOLOSITE ÎN ACTIVITATEA DIDACTICĂ”,ediţia a III-a. Prin organizarea simpozionului, noi,dascălii feteşteni, dorim să facem cunoscută experienţa valoroasă a cadrelor didactice pentru stimularea şi dezvoltarea efortului elevilor, nu atât pentru a reproduce câte ceva din ce au învăţat şi ştiu, cât mai ales pentru a opera cu achiziţiile învăţării.
 • MY FAVOURITE CHARACTER Proiect JUDETEAN
  Obiectiv:Dezvoltarea personalităţii copilului prin valorificarea potenţialului creativ, prin stimularea interesului pentru cunoaşterea limbilor străine.
 • Concurs Interjudețean „ROMÂNIA ÎN SĂRBĂTOARE”
  Vă invităm cu drag să participați la ediția a II-a a Concursului Interjudețean de Creație Plastică și Artistico-Practică „ROMÂNIA ÎN SĂRBĂTOARE”
 • Concurs interjudetean de fotografie
  Scoala Gimnaziala Gagesti din jud.Vrancea, in parteneriat cu Directia Judeateana pentru cultura si patrimoniu Vrancea, organizeaza in perioada 3-16 noiembrie concursul interjudetean de fotografie cu titlul"Salvati patrimoniul cultural!"
 • Proiect educaţional
  Proiectul „Trepte peste TIMP dincolo de Lumea Cărţilor” se va derula în perioada octombrie 2014 – iunie 2015 la nivel regional/naional şi va implica minimum 100 de elevi din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi cel puţin 20 de cadre didactice şi bibliotecari şcolari. Prin obiectivele şi activităţile propuse, elevii participanţi vor fi beneficiarii direcţi ai proiectului, iar cadrele didactice de limba şi literatura română, bibliotecarii şcolari şi comunitatea locală vor fi beneficiari indirecţi, în măsura în care cei implicaţi îşi vor dezvolta competenţele de comunicare şi vor fi mai responsabili la nivelul comunităţii. Activităţile propuse de proiect sunt diverse şi vizează atât formarea de competenţe, abilităţi şi deprinderi în domeniul lecturii, prin dezvoltarea unui stil personal de receptare a operelor literare, lectură în spaţii publice, contribuţie în dezvoltarea revistelor şcolare, cât şi cunoaşterea şi valorificarea obiceiurilor şi tradiţiilor populare româneşti prin respectarea, practicarea şi transmiterea lor generaţiilor actuale şi viitoare.
 • Invitatie proiect international Eco-Caricatura
  Gradinita Nicolae Romanescu din Craiova, activa in cadrul programului mondial Eco-Scoala, va propune spre avizare in CAEN proiectul educativ international Eco-Caricatura. Pentru a ne deveni parteneri va invitam sa completati parteneriatul atasat si sa ni-l trimiteti in cel mai scurt timp.
 • Festivalul-concurs interjudețean de colinde ”RAZA SOARELUI” editia a XII-a 2014.
  Scoala cu clasele I-VIII Ceanu Mare,judetul Cluj invită toate unitătile de învătământ din mediul rural și urban să participe la festivalul-concurs de colinde ”RAZA SOARELUI” editia a XII-a 2014.
 • CONCURS INTERJUDEȚEAN ZIUA MULTUMIRII
  Concursul se va desfãşura pe douã secţiuni: 1. Creaţie literară: poezie, compunere, eseu (clasele III- IV, V-VIII, IX-XII) - limba românã, limba englezã, limba francezã. 2. Creaţie plastică: picturi, desene, colaje (grupa micã, grupa mijlocie, grupa mare, clasele 0-IV, V-VIII, IX-XII).
Gimnaziul “Florea Bogdan” actualitate si perspectiva
Marţi, 07 Decembrie 2010 09:40

       Dintre scolile din municipiul Reghin , Gimnaziul “Florea Bogdan “ figureaza drept cea mai tanara unitate de invatamant , fiintand din 1982.

        Constructia cartierului Iernuteni , unul dintre cele mai mari la acea vreme din oras , facea necesara aparitia acestei scoli .

       Greutatile inerente oricarui inceput sau compensate cu   sprijinul I.S.J. Mures , prin preluarea unor materiale de la fosta Scoala Generala nr. 1  sau Liceul industrial nr. 1 din acea vreme , dar , mai ales , prin straduinta si staruinta celor ce si-au desfasurat activitatea in scoala.

       In acest moment unitatea este una ce corespunde standardelor unui invatamant modern , de calitate , eficient : 20 sali de clasa , 2 laboratoare cu camere de preparare , cabinet de informatica , corp de biblioteca , birouri , centrala termica proprie , 3 grupuri sanitare , corp al atelierului scolar , cabiente specializate (matematica , limba si literatura romana , limba maghiara , folclor , istorie , limba franceza , muzica ). prin atribuirea numelui de Gimnaziul “Florea Boodan”. Astfel, numele scolii avea sa fie pentru totdeauna legat de o personalitate marcanta a culturii si invatamantului reghinean , ctitior al primului liceu romanesc din oras , figura distinsa a intelectualitatii  interbelice , militant pentru infaptuirea idealului de unitate national – statala a poporului roman.Consideram astfel ca am  omagiat   numele marelui patriot si creator de scoala si facut cunoscut elevilor  nostri un model de probitate intelectuala , morala , cetateneasca.

       Ziua de 1 Iunie , 2004 avea sa  materializeze un deziderat major : inaugurarea Salii de Sport .Construirea ei  a fost posibila prin initiativa Guvernului Romaniei de la acea vreme. Ne-au sustinut si le multumim  ,  Primaria orasului si I.S.J. Mures. Este o binemeritata recompensa pentru excelentele rezultate obtinute de scoala noastra la numeroase competitii  sportive.

      In cartea de onoare a scolii s-a mai inscris o fila semnificativa in noiembrie 2007 cand pe scena Salii festive s-a desfasurat primul spectacol . La initiativa unui grup de invatatori s-a depus in 2006 la I.S.J. Mures  un proiect ce cuprindea amenajarea unei sali  festive intr-unul    din          corpurile atelierului - scoala din incinta gimnaziului . Prin H.G. 300/2007 acesta a fost aprobat ,  sala avand ca destinatie organizarea de serbari la nivelul claselor sau grupurilor de clase , sustinerea unor simpozioane , activitati metodice la nivelul zonei Reghin .

        Fiindca “omul sfinteste locul “ , toate dotarile materiale de care dispune institutia s-ar reduce la simple notificari de contabilitate primara fara aportul celor ce-si desfasoara activitatea in unitate : un colectiv de dascali devotati meseriei , pentru care responsabilitatea si profesionalismul sunt o tema de efectuat zilnic. Avem un numar de 43 cadre didactice , dintre care 12 cu gradul I, 9 cu gradul II, 7 cu definitivat la un numar de 580 de elevi. Putem astfel asigura mediul educational necesar unui invatamant  performant. Rezultatele  meritorii la concursurile scolare , premii si mentiuni la nivel judetean , national si international vin sa argumenteze aceasta afirmatie.

       Avand in vedere calitatea actului    instructiv - educativ in scoala noastra se desfasoara   an de an  practica  pedagogica a studentilor Universitatii “Petru Maior” din Targu-Mures.

      Consemnam , de asemenea ,parteneriate si colaborari cu Biblioteca Municipala “Petru Maior” , Casa de cultură a tineretului “George Enescu”, Casa Municipală de Cultura “Eugen Nicoara“ , Muzeul Etnografic  Reghin , Clubul Copiilor, scoli din judet si din tara , si o scoala din Ungaria  ( Gimnaziul “Petőfi Sándor” din orasul Nagy Körös )

      Se deruleaza si se vor desfasura in continuare activitati comune cu alte scoli la nivel de oras : “Ziua Europei” , “Ziua Copilului” , festivalul de teatru (“Ora de spectacol “ / ai carui initiatori suntem ) , festivalul dedicat tinerelor talente muzicale  “ Steluta de argint “.

      O oglinda fidela a ceea  ce se intampla in scoala noastra  o reprezinta revista“Anotimpuri scolare” apreciata si premiata  la nivel judetean, dedicata elevilor, dascalilor si parintilor in egala masura. Creatii literare , desene , picturi, teste de cultura generala, jocuri distractive, impresii, ganduri, idei traite, sperante si nazuinte isi gasesc aici manifestare. Intre trecutul si prezentul si viitorul acestei institutii nu s-ar putea face o delimitare neta fara a stirbi  o linie a evolutiei continue, a unei permanente tendinte de modernizare, de imbunatatire a calitatii actului pedagogic.Fostii elevi reintorsi in scoala ,in calitate de educatori de data aceasta, sunt cea mai buna dovada. In present sunt 6 cazuri . Acestia reprezinta un arc peste timp, de suflet si daruire.

     Vom fi in continuare promotorii si sustinatorii asigurarii mediului educational necesar unui invatamant performant. Programul de studiu este supus anual unui process de evaluare in vederea compatibilizarii cu standardele unui invatamant de calitate , de nivel european.

     Suntem preocupati de o regandire a relatiei professor – elev pe noi coordinate bazate pe comunicare si intelegere: elevii sa spuna ceea ce gandesc , ce simt , sa intre intr-un dialog in care primesc de la invatatori si profesori cunostinte si isi mobilizeaza resursele intelectuale si emotionale pentru a-si insusi acele cunostinte.

     Ne propunem integrarea pe orizontala si pe verticala a disciplinelor de studiu, astfel incat cunostintele elevilor san nu fie fragmentate pe specialitati si sa se formeze un tot , un intreg care sa-i asigure integrarea intr-o societate moderna,  in plin avant  , care-si alege cu atentie elitele , acolo unde am dori sa se situeze absolventii Gimnaziului “Florea Bogdan”.

      Elevii de azi vor fi cetatenii de maine ai  Europei cu un profil cultural si spiritual pe care noi, dascalii , il conturam acum  si de care ne facem responsabili. Consideram oportuna realizarea unei mai mari  conectivitati a unitatii noastre cu mediul economic, cu comunitatea locala, societatea civila, mass-media din municipiul Reghin in vederea cresterii calitatii educatiei  civice a elevilor. Ne vom preocupa de sprijinirea initiativelor si proiectelor copiilor , inclusiv cele  care privesc dezvoltarea caracterului practice-educativ al lectiilor, protejarea si cultivarea tinerelor valori.

      Nu neglijam importanta pe care o are in ansamblul actului educativ legatura cu parintii. Numai eforturile noastre conjugate vor asigura succesul, vor garanta rezultatele  scontate in munca de formare si educare a elevilor nostri. Parintii au posibilitatea de a participa la configurarea programelor educative, de a participa la activitati din scoala, de a fi informati in legatura cu calitatea procesului de invatamant sau a timpului pe care copilul il petrece in scoala .

     Ca o concluzie, subscriem mesajului Comisarului European pentru Educatie , Invatamant, Cultura si Tineret din martie 2008:

        " Educatia este esentiala pentru afirmarea si apararea valorilor fundamentale etice, civice, si sociale, precum si respectul pentru demnitatea umana , cetatenie, egalitate, toleranta. Educatia uneste! Iar cultura ne defineste valorile! Prin urmare, educatia si cultura reprezinta calea catre Europa ca o comunitate de oameni , comunitate de valori impartasite… si acolo unde cunoasterea intalneste, recunoaste si accepta valorile umane universale, se dezvolta o societate intelepta. Educatia este esentiala  !"                          

     Orgoliul profesional ne indeamna sa adaugam : unde cunoasterea gaseste recunoastere acolo s-a muncit,  acolo s-au intrupat destine , acolo meseria de dascal isi gaseste definirea: Gimnaziul “Florea Bogdan” Reghin.

 

                                                                             Prof. dir. Conţiu Gheorghe

                                                                             Prof. Boariu Camelia

 

CLADIREA GIMN. “FLOREA BOGDAN”image003

 


ACTIVITATE CULTURALA IN SALA FESTIVAcamelia_1

 

 

 

 

 

 
căutare personalizată

Articole legislative

www.edu.ro :: Legislaţie
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului

Autentificare 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter